Общее·количество·просмотров·страницы


четверг, 16 мая 2013 г.

Попса


Сучасна поп-музика формувалася паралельно з іншими жанрами, наприклад, рок-музикою, і не завжди виокремлено від них. У 1950-ті та 1960-ті роки її найтиповішою формою був так званий «традиційний поп» (traditional pop), який у СРСР було прийнято називати «естрадна музика», «естрада». Традиційний поп виконує співак-соліст під фоновий акомпанемент. У СІЛА естрада була тісно пов'язаною з джазом (Френк Сінатра), у Франції — з шансоном. Значну частину поп-музичної сцени СІЛА складають чорношкірі виконавці у жанрі соул.
У 1970-ті роки поп-музика витісняє рок-н-рол як основну танцювальну музику на дискотеках, і з цього часу танцювальна музика (dance music) є одним з основних напрямів у поп-музиці.
Завдяки появі музичного телебачення (зокрема, телеканалу MTV) у 1980-ті роки формується культура відеокліпів. У цей час у СІЛА з'являються такі зірки, як Майкл Джексон, Мадонна, Прінс, Вітні Х'юстон. На поп-музику в цей період впливають хіп- хоп, соул і ритм-енд-блюз. У 1990-ті і 2000-ні роки до цього додається танцювальна електронна музика.
Словникова робота. Поп-музика (англ. pop music, скоро- ченння від popular music — популярна, загальнодоступна музика) — поняття, що охоплює різноманітні стилі, жанри та напрями масового музикування. Нині — розважальна масова музика, що використовує стилі, жанри та форми року. Феномен поп-музики сформувався передусім в англомовних країнах Заходу як явище молодіжної культури. 







Комментариев нет:

Отправить комментарий